Portfolio

Signing en lichtreclame op maat voor Aletta Toren van 80 meter hoog

Nido Student biedt luxueuze studentenstudio’s aan. Na Engeland, Ierland en Schotland, is nu Nederland aan de beurt. Voor de nieuwe toren met 600 studentenstudio’s in Groningen deden ze beroep op 3TAC om het gigantische gebouw zowel binnen als buiten van de nodige signalisatie en lichtreclame te voorzien.

Het nieuwe gebouw van Nido Student in Groningen is sinds begin 2020 in gebruik. De Aletta Toren is de eerste verwezenlijking van de groep in Nederland. In september 2020 volgt er nog een nieuwe studentresidentie in Utrecht.

Totaaloplossing met signing en lichtreclame op maat

In maart 2019 werd 3TAC benaderd voor het plaatsen van de interne signalisatie en de lichtreclame aan de buitengevel van de exclusieve studententoren van 80 meter hoog. Een gigantisch en uitdagend project waarbij onze technische expertise en twintig jaar ervaring goed van pas kwamen.

3TAC stond niet alleen in voor de productie en oplevering van de binnenhuissignalisatie en de lichtreclame, maar begeleidde bovendien het volledige project van start tot finish.

“In eerste fase hebben we ons ontfermd over de plattegronden van het gebouw om de ideale wayfinding oplossingen voor te stellen”, vertelt …….. “Rekening houdend met de wensen van de klant, de bestaande technologie, de aard van het gebouw en de wettelijke voorschriften, hebben we ook externe lichtreclame ontwikkeld voor de buitengevel.”

 

Vlotte plaatsing, tevreden klant

Na vele overlegrondes met de bouwheer en heel wat technisch denkwerk, was het eind 2019 tijd om de plaatsingswerkzaamheden aan te vatten. 3TAC regelde hiervoor alle vergunningaanvragen bij de gemeente.

De installatie van de bewegwijzering in het gebouw vond plaats in de eerste twee maanden van 2020. De plaatsing van de externe lichtreclame gebeurde in februari en maart. Voor dit huzarenstuk was er een kraan van 300 ton nodig om de verlichte letters en constructie op 80 meter hoogte op veilige wijze te kunnen monteren.

Dankzij het ervaren en vakkundig projectteam van 3TAC prijkt de naam van Nido Student voortaan in verlichtte letters op de gevels van de Aletta Toren in Groningen. Daarnaast vinden de studenten probleemloos hun weg in het gebouw.

Zo gaan wij aan de slag

ONTDEK ONZE BEPROEFDE AANPAK

Van ontwikkeling en ontwerp tot productie en installatie; met ons vaste team van ambachtelijke experts realiseren we ieder project in eigen huis, onder één dak.

1. ADVIES

Samen met jou gaan we kijken hoe we jouw wensen kunnen realiseren. Hierbij kijken we vanaf het begin naar de technische mogelijkheden en maken we een schets om het idee te visualiseren.

2. OFFERTE

Op basis van ons gesprek, de ideeën en ons voorstel ontvangt je van ons een offerte. Hierbij houden we rekening met de gewenste levertijd, een mogelijk vergunningstraject en de wijze van installatie.

3. ONTWERP & PRODUCTIE

Na akkoord op de offerte gaat onze ontwerpafdeling aan de slag met een definitief ontwerp dat wordt gebruikt voor de productie van je producten. De levertijden zijn in overleg.

4. INSTALLATIE

Je project is klaar voor installatie. Deze installatie vindt in overleg plaats op locatie, door onze eigen vakmannen met jarenlange ervaring, training en certificaten.

 

Floor Timmers

Commercieel manager 3TAC

Ik ben benieuwd naar hoe jij jouw bedrijf of merk offline zichtbaar wil maken. Laten we samen de mogelijkheden bespreken!

Bel naar 0412 628862 of stuur me een mailtje via floor.timmers@3tac.nl