Neon atelier / Neon signs

Authentiek, origineel, bijzonder, creatief, sfeer- en stijlvol. Allemaal woorden die passen bij het effect van neon. Met een opvallend neon sign verrijk je op unieke wijze de beleving van je merk! In ons neon atelier ontwerpen en produceren wij authentiek neon, het oude ambacht, direct bij ons in Oss. Doordat wij alles zelf bedenken, ontwerpen en realiseren zijn onze neon signs volledig op maat en naar wens te produceren. Echt uniek dus! 

Wat is neon?

Misschien vraag je je af wat neon verlichting precies is. Neon is een edelgas dat gebruikt wordt om buizen te vullen. Als er vervolgens stroom door de buizen loopt, licht het gas op en ontstaat er een felgekleurde gloed. Deze techniek wordt al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw gebruikt voor reclameborden en kunstobjecten. Het bijzondere aan neon verlichting is de mogelijkheid om de buizen in verschillende vormen te buigen, waardoor er unieke en opvallende creaties kunnen worden gemaakt.

De uitstraling van authentieke neon verlichting is niet te evenaren. De combinatie van handgebogen glas met verschillende lichtkleuren zorgt voor een unieke ambiance. Neon was één van de eerste lichtreclame technieken en was decennia lang dé manier om klanten aan te trekken. Tegenwoordig is de economische noodzaak wat afgenomen en bevindt de authentieke neon zich in een nichemarkt, het heeft een eigen kunstzinnige status gekregen. Daarmee is neon uitermate geschikt als stijlvolle toevoeging aan jouw interieur.

De kracht van Authentieke Neon

neon-1
Glasblazen 3TAC
neonreclame neonverlichting

Neon laten maken door 3TAC

Bij 3TAC kun je jouw eigen unieke neon verlichting laten maken. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van neon signs, en staan garant voor kwaliteit en vakmanschap. Samen met jou bespreken we jouw ideeën en wensen, en maken we een ontwerp op maat. Hierbij kun je kiezen uit verschillende kleuren en buisdiameters. Vervolgens gaan onze glasblazers aan de slag om de buizen handmatig te buigen in de gewenste vorm. Nadat de buizen zijn gevuld met het gasmengsel en de elektroden zijn aangebracht, wordt de neonlamp getest en afgesteld. Het resultaat is een uniek en opvallend neon sign, dat helemaal past bij jouw stijl en wensen. Of je nu een klein of groot project hebt, bij 3TAC ben je aan het juiste adres voor jouw eigen maatwerk neon verlichting.

Ben je op zoek naar neon verlicht op maat? Dan ben je bij 3TAC aan het juiste adres. Het prachtige ambacht van neon wordt steeds meer een ambacht en is steeds lastiger te vinden. Bij 3TAC wel. Uniek, bijzonder en op maat. Wij produceren authentieke neonverlichting volledig naar eigen wens. Heb je een uniek project waar een neon sign voor nodig is? Wij helpen graag. 

Neon signs op maat

Neon, een vermaard ambacht

Het aantal vakmensen dat vanuit een eigen werkplaats neon kan maken is zeer schaars in Nederland. 3TAC beschikt over een eigen glasblazerij waar dit oude ambacht nog elke dag wordt beoefend. Hier zijn we erg trots op. We creëren letterlijk kunst wanneer onze vakmannen met een creatief idee aan de slag mogen.

Onze eigen glasblazerij!

Het hebben van een eigen glasblazerij heeft vele voordelen als het gaat om het produceren van authentieke neon signs. Bij 3TAC beschikken we over zo’n glasblazerij, waar we het oude ambacht van neon maken nog dagelijks in ere houden. Het grootste voordeel van het hebben van een eigen glasblazerij is dat we volledige controle hebben over het productieproces. Hierdoor kunnen we snel schakelen en de kwaliteit van het eindproduct waarborgen. Bovendien kunnen we alle neon signs volledig op maat maken, zonder dat we afhankelijk zijn van externe partijen. Dit stelt ons in staat om snel te handelen en unieke, gepersonaliseerde neon signs te produceren die volledig voldoen aan de wensen van de klant.

Intellectual heritage bibliotheek utrecht

PROJECTEN

Bekijk hier al onze geweldige neon projecten

Intellectual Heritage

‘Het project van de eeuw’ – Ontwerp bedacht en ontworpen door kunstenaar Maarten Baas

Ome Toon

Een gave Neon look gemaakt van LED

De Gruyter Fabriek

Authentieke Neon reclame boven op het gebouw
Neon Atelier

Neon look

Een sign met de look and feel van echte neon, maar dan van kunststof en LED? Ook dat is mogelijk! Een neonlook sign heeft als grootste voordeel dat het stukken minder kwetsbaar is dan een authentiek neonsign dat van glas gemaakt wordt. Zeker wanneer het op plaatsen hangt waar men per ongeluk tegenaan zou kunnen stoten wil je natuurlijk gegarandeerd zijn van een lange levensduur. Voor Ome Toon in Oss maakten we een dergelijk sign. Het valt zó erg op dat heel Oss weet hoe het beeldmerk van Ome Toon eruitziet en ze eigenlijk niets anders meer nodig hebben dan dat. Kijk, dat is nog eens merkherkenning!

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een neon sign mee?

Een neon sign gaat gemiddeld tussen de 8 en 15 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik ervan. Na verloop van tijd kan de helderheid van het neon afnemen en kunnen er delen van het sign uitvallen. Dit kan echter worden opgelost door onderhoud of reparatie door een professioneel neon atelier zoals 3TAC.

Hoe kan ik een neon sign onderhouden?

Het onderhouden van een neon sign is belangrijk om de levensduur te verlengen en de helderheid van het sign te behouden. Hier zijn een aantal tips voor het onderhoud van een neon sign:

  1. Reinig het neon sign regelmatig met een zachte doek en wat water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de neonbuizen beschadigen.

  2. Controleer regelmatig of alle neonbuizen nog goed branden. Als er delen van het sign uitvallen, laat deze dan zo snel mogelijk repareren door een professioneel neon atelier.

  3. Voorkom dat het neon sign langdurig wordt blootgesteld aan vocht of extreme temperaturen. Dit kan de levensduur van het sign verkorten.

  4. Schakel het neon sign uit als het niet in gebruik is. Dit bespaart energie en vermindert de belasting van de neonbuizen.

  5. Laat het neon sign regelmatig onderhouden door een professioneel neon atelier. Zij kunnen het sign inspecteren en eventuele problemen tijdig oplossen.

Kan een neon sign ook voor buiten?

Ja, neonverlichting kan ook voor buiten worden gebruikt, mits het op de juiste manier wordt geproduceerd en geïnstalleerd. Bij het gebruik van neonverlichting buiten is het belangrijk dat de elektrische componenten en de buizen goed beschermd zijn tegen vocht en weersinvloeden, zoals regen en sneeuw. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van speciale beschermende behuizingen en coating. Het is belangrijk om hierover met ons te overleggen om ervoor te zorgen dat het neon sign geschikt is voor buiten gebruik en langdurige blootstelling aan weersomstandigheden kan weerstaan.

Wat kost neon laten maken?

De kosten van het laten maken van een neon sign zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de grootte, de kleuren en de complexiteit van de buizen. Bij 3TAC werken we met maatwerk, waardoor de prijzen per opdracht kunnen verschillen. We vinden het belangrijk om samen met de klant een ontwerp te maken dat past binnen het budget en streven naar transparantie in onze prijsopgaven. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Bel voor advies